Warning: DOMDocument::loadHTML(): ID content-button already defined in Entity, line: 174 in /home/jdocmanual/public_html/administrator/components/com_jdocmanual/src/Helper/InthispageHelper.php on line 28

Joomla 4 User Manual

Manual Index

Stap voor stap migratie zelf-onderzoek

Moet u migreren? Onzeker of u de technische vaardigheden heeft om het zelf te doen?

Beantwoord onderstaande vragen eerlijk om uw kennis te beoordelen. Houd bij hoeveel vragen u met “ja” of “nee” beantwoord. Tel, indien klaar, het aantal antwoorden met “ja” en hoeveel met “nee”.

Doe een zelf-onderzoek

Vragen voor een zelf-onderzoek voor gemiddelde websites:

Hosting

Bent u goed bekend met het controlepaneel van uw webhost?

Bent u goed bekend met het werken in het bestandsbeheer van het controlepaneel van uw webhost?

Bent u goed bekend met FTP of SFTP?

Kunt u sub-domeinen of sub-mappen maken vanuit het controlepaneel van uw webhost?

Database

Bent u goed bekend met het doen van aanpassingen in uw database (ofwel door een grafisch interface of door database query's)?

Bent u goed bekend met het aanmaken van databases en database gebruikers vanuit het controlepaneel van uw webhost?

Kunt u uw database benaderen vanuit het controlepaneel van uw hoster (via PHPMyAdmin of een ander grafisch database interface)?

Backup en terugzetten

Kunt u een backup maken van uw website?

Kunt u u uw website terugzetten vanuit de backup?

Joomla beheer

Update u uw installaties van Joomla regelmatig (veiligheidsupdates/bug fixes)?

Update u extensies van derden regelmatig?

Heeft u ooit een extensie van derden op uw website geïnstalleerd?

Heeft u ooit een extensie van derden op uw website ingesteld?

Weet u welke extensies op uw website zijn geïnstalleerd en gebruikt?

Bekijk uw antwoorden

Als u JA op minstens tien (10) van de veertien (14) vragen hebt geantwoord, zou u in staat moeten zijn uw eigen site naar Joomla 3.x te upgraden/migreren. Indien u NEE op vier (4) of meer vragen heeft geantwoord, zou u gefrustreerd kunnen raken bij het upgraden/migreren van uw site naar Joomla 3.x. Het is aan te bevelen hulp in te schakelen van iemand in de Migratie categorie van de Migration category of the Joomla! Resource Directory.

Het is aan u zelf om het onderzoek naar uw vaardigheden eerlijk te doen. Als u niet weet hoe bovenstaande functies uitgevoerd moeten worden, zult u moeilijkheden ondervinden en zal het arbeidsintensief zijn de stap-voor-stap instructies te volgen bij het migreren/updaten van uw website naar Joomla 3.x.

Geslaagd voor uw zelf-onderzoek?

Complexere vragen die u zichzelf één voor één moet stellen:

 1. Heeft u aangepaste extensies ( componenten, modules of plugins ) geïnstalleerd op uw site?

  • Als dat zo is, heeft u ze zelf geschreven?
   • Als u hem zelf heeft geschreven, zou u hem naar Joomla 3.x moeten kunnen migreren.
   • Als u aangepaste of sterk aangepaste extensies van derden die u niet zelf heeft geschreven heeft, wordt aangeraden hulp te zoeken van een codeur/programmeur om uw extensies te migreren/converteren om onder Joomla 3.x te werken zowel als een migratie pad om de gegevens van de extensie van Joomla 1.5 of 2.5 naar Joomla 3.x te krijgen, indien van toepassing. Zie de programmeurs categorie van de Joomla! Resource Directory of neem contact op met de ontwikkelaar die hem voor u schreef.
 2. Heeft u een aangepaste template geïnstalleerd op uw website?

  • Zo ja, heeft u deze zelf gebouwt?
   • Als u deze zelf heeft gebouwd zou u in staat moeten zijn de website te migreren naar Joomla 3.x.
   • Als u een maatwerk template die u niet zelf gemaakt heeft en u deze niet wil vervangen door een template die Joomla 3.x compatibel is, is het aan te bevelen om contact met de ontwikkelaar op te nemen om uw template te migreren/converteren om met Joomla 3.x te kunnen werken. Zie de sjabloon de categorie ontwikkeling van het Joomla! Resource Map of neem contact op met de ontwikkelaar die het gebouwd heeft voor u.
 3. Heeft u constant veranderende data (gebruikersgegevens) op uw website?

  • Sommige websites hebben veel gebruikersgegevens op de website die steeds worden toegevoegd (forums, gebruikers, winkelwagentjes, enz.). Dit betekent dat, terwijl u de site migreert, er nieuwe content van bezoekers/gebruikers toegevoegd wordt die naar uw ontwikkel-site gesluisd moet worden voor u operationeel wordt. Sommige extensie-ontwikkelaars geven hier instructies voor. Een andere keer, moet u enkele MySQL functies kennen om verder te gaan.
 4. Heeft u ervaring met het werken met MySQL om gegevens toe te voegen?

  • Als dat zo is, kunt u misschien uw eigen website naar Joomla 3.x. migreren
  • Als dat niet zo is, wordt aangeraden dat u hulp zoekt bij iemand uit de Migratie categorie van de Joomla! Resource Directory (http://resources.joomla.org/en/).
 5. Heeft u extensies ( componenten, modules of plugins ) op uw huidige site die nog niet beschikbaar zijn in Joomla 3?

  • Sommige extensies die werkten onder Joomla 1.5 zijn stopgezet en niet compatibel met Joomla 3.x.
  • Als de functionaliteit nog belangrijk is voor uw site, moet u onderzoek doen om een vervangende extensie te vinden en aanpassingen te doen in de instellingen van de extensie. Als u dit kunt, kunt u misschien uw eigen website naar Joomla 3.x migreren. Indien u dat niet kunt, wordt aangeraden ondersteuning te zoeken van iemand in de Migratie categorie van de Joomla! Resource Directory.

https://community.joomla.org/service-providers-directory/listings/category/view/119-migrations-upgrades.html Begin met plannen van de Migratie